Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ


Ο πραγματικός προφήτης είναι αυτός που έχει επίγνωση των καιρών και του τι προσπαθεί να πει ο Θεός στους ανθρώπους της εποχής του. Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ προφητικούς κήρυκες, όχι απλά κήρυκες  που προφητεύουν αλλά ανθρώπους που ΖΟΥΝ προφητικά και με το παράδειγμά τους μπορούν μα μας καθοδηγήσουν. Δεν έχουμε ανάγκη από λογάδες που δήθεν προφητεύουν αλλά ανθρώπους που να μπορούμε να μιμηθούμε τον τρόπο ζωής και την πίστη τους.

Ο λόγος σοφίας έχει εκλείψει. Χρειαζόμαστε το πνεύμα της διάκρισης πνευμάτων να ενεργήσει πάλι ανάμεσά μας.  Δεν έχουμε ανάγκη από την ικανότητα πρόγνωσης των μελλόντων, αλλά από τον χρισμένο οφθαλμό, τη δύναμη της πνευματικής διείσδυσης και ερμηνείας την ικανότητα να σηκώσουμε το πέπλο της θρησκευτικότητας που μας έχει σκεπάσει και να δούμε στ' αλήθεια πώς ο Θεός βλέπει αυτά που συμβαίνουν.

Πού είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δει μέσα από τις χρωματιστές κορδέλες τα πλουμίδια τους στολισμούς και τα κομφετί, προς τα ΠΟΥ πραγματικά βαδίζει όλη αυτή η παρέλαση που ονομάζουμε θρησκεία, ΓΙΑΤΙ στ' αλήθεια ξεκίνησε και - το κυριότερο - ΠΟΙΟΣ είναι το τιμώμενο πρόσωπο που έχει την πρωτοκαθεδρία και την καθοδηγεί;

Σήμερα, απελπισμένα χρειαζόμαστε την προφητική ενόραση. Οι διδάσκαλοι μπορούν να διερμηνεύσουν το παρελθόν αλλά χρειαζόμαστε προφήτες για να μας εξηγήσουν το παρόν ώστε να δούμε προς τα πού πορεύεται το μέλλον. Κι όπως χρειάζεται γνώση για να μπορέσουμε να κρίνουμε το παρελθόν και να διδαχτούμε από αυτό, έτσι χρειάζεται και καθαρή ματιά χωρίς προκαταλήψεις και φανατισμούς για να δούμε και να κρίνουμε το παρόν.

Ένα άλλο είδος θρησκευτικού οδηγού χρειάζεται στις μέρες μας. Πρέπει να είναι κάποιος ή κάποιοι που έχουν την όραση του Θεού να καίει στην καρδιά τους και που έχουν ακούσει τη φωνή που έρχεται από το Θρόνο Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου