Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ;


Η πίστη μας δεν πρέπει να βασίζεται στις υποσχέσεις του Θεού. Η πίστη μας πρέπει να βασίζεται στο χαρακτήρα του Θεού. Η πίστη μας πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη που έχουμε στο πρόσωπου Αυτού που έδωσε τις υποσχέσεις.
Όταν πιστεύουμε στις υποσχέσεις κάποια στιγμή θα αμφιβάλλουμε. Θα αγωνιστούμε για να τις κερδίσουμε, θα παλέψουμε, θα αγχωθούμε και πολλές φορές θα ηττηθούμε. Κι όλα αυτά γιατί έχουμε λάθος θεμέλιο. Ενώ όταν βασιζόμαστε στον χαρακτήρα του Θεού, δε θα απογοητευθούμε. Κι αυτό γιατί αν εμπιστευθούμε στον γεμάτο αγάπη χαρακτήρα του Θεού θα ξέρουμε ότι Αυτός πάντα θέλει το καλύτερο για μας και ποτέ δε θα μας αφήσει ούτε θα μας εγκαταλείψει. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ειρήνη στηνψυχή μας. Δεν παλεύεις τότε, δεν αγωνιάς, δε μάχεσαι. Και πάνω απ' όλα η πίστη σου εξαρτάται από το γεμάτο καλοσύνη χαρακτήρα του Θεού κι όχι από τις δικές σου ιακνότητες να κερδίσεις τις υποσχέσεις λες κι έχεις κάτι να αποδείξεις.
Είναι απορίας άξιο γιατί κηρύττουμε τόσο πολύ για τις υποσχέσεις του Θεού κι όχι για Τον Ίδιο το Θεό! Αν κηρύτταμε περισσότερο για το χαρακτήρα Του, την αγάπη, την καλοσύνη, το έλεος, τη συμπόνοια, την επιθυμία να σώζει και να ελευθερώνει, θα χτίζαμε αληθινά την πίστη των ανθρώπων. Αν διδάσκαμε το πόσο σοφός είναι, το ότι κραττάει τα πάντα στα χέρια Του, το ότι ελέγχει τις ζωές μας και τίποτε δεν του έχει ξεφεύγει, ακόμη και οι τρίχες του κεφαλιού μας, θα ακουμπούσαμε με εμπιστοσύνη επάνω Του και θα αναπαυόμαστε χωρίς κανένα άγχος.
Σύντομα ο Θεός θα γέμιζε ολόκληρο τον ορίζοντα της ζωής μας, όλη τη σκέψη μας, όλο το είναι μας. Τότε η πίστη μας θα άνθιζε σαν το χορτάρι που είναι δίπλα στο νερό. Τότε δε θα μας ένοιαζαν οι υποσχέσεις και δε θα ανησυχούσαμε γι' αυτές γιατί θα είμαστε μέσα στη σιγουριά της αγάπης Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου