Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ...


Αν ο Χριστός δεν είχε κάνει θαύματα αλλά έλεγε μόνο κηρύγματα - όπως κάνουν όλοι σήμερα - κανείς δεν θα πίστευε σ' Αυτόν. Ο Ίδιος τους είπε σε κάποια στιγμή, "αν δεν πιστεύετε τα λόγια που σας λέω, πιστέψτε τουλάχιστον λόγω των θαυμάτων".
Σε κάποια άλλη περίπτωση, όταν θεράπευσε έναν τυφλό και οι Φαρισαίοι του έλεγαν ότι ο Χριστός είναι αμαρτωλός, ο πρώην τυφλός είπε, "δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ ξέρω ότι ήμουν τυφλός και τώρα βλέπω."
Όταν ο αναστημένος Κύριος απέστειλε τους μαθητές Του στη μεγάλη τους αποστολή τους έχρισε και επιβεβαίωνε τα λόγια του κηρύγματός τους "δια των επακολουθούντων σημείων".
Σε όλη την ιστορία της Χριστιανοσύνης οι αληθινοί εργάτες του Θεού ξεχώριζαν από τους κάλπικους με τα επακολουθούντα σημεία και με τη δύναμη του Θεού και με το Πνεύμα Του που αναπαυόταν πάνω τους και ανακούφιζε τους πονεμένους.
Σήμερα έχουμε γεμίσει λογάδες κήρυκες κάθε αποχρώσεως δογματικής που απαιτούν να τους πιστέψουμε ότι έχουν την αλήθεια του Χριστού με τα ωραία τους λόγια. Προκαλώ τον καθέναν από αυτούς να το αποδείξει με τη δύναμη του Θεού "δια των επακολουθούντων σημείων", αλλιώς να ΣΩΠΑΣΟΥΝ!
Κουραστήκαμε πια από τα λόγια, κουραστήκαμε από τις ατέλειωτες επιχειρηματολογίες, κουραστήκαμε από την κοροϊδία.
Ο κόσμος πονάει και υποφέρει. Αν μπορείτε, ανακουφίστε τον με έργα γιατί τα λόγια σας είναι κενά παντός περιεχομένου. Βαρεθήκαμε τις ατέλειωτες (και επί πληρωμή) επιχειρηματολογίες σας, όπως και το να τρώγεστε ο ένας με τον άλλο για το ποιος έχει την αλήθεια όταν στην πραγματικότητα δεν την έχει κανείς σας. Θυμίζετε το "δυο γάϊδαροι μαλλώνανε σε ξένο αχειρώνα".
Αυτός που έχει το Θεό μαζί του, τον έχει ολόκληρο! Λόγια και έργα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου