Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ...


Μπορούμε να πούμε, με κάθε σιγουριά, ότι κάθε άνθρωπος είναι γεμάτος με το Πνεύμα όσο εκείνος/η θέλει να είναι! Μπορεί να μην είναι τόσο γεμάτος όσο θα ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ να είναι, αλλά σίγουρα είναι τόσο γεμάτος όσο ΘΕΛΕΙ να είναι!

Ο Κύριός μας το έθεσε αυτό πέραν πάσης αμφιβολίας όταν είπε "Μακάριοι είναι όσοι πεινούν και διψούν για τη διακιοσύνη γιατί αυτοί θα χορτασθούν." Η πείνα και η δίψα είναι φυσικές αισθήσεις που στην ακραία κατάστασή τους μπορεί να δημιουργήσουν πόνο. Και είναι εμπειρία αμέτρητων εκζητητών του Θεού ότι όταν η επιθυμία τους φτάνει στο σημείο να γίνει "πόνος" τότε ξαφνικά ήλθε μια υπέροχη πλήρωση του Πνεύματος επάνω τους.

Το πρόβλημα δεν είναι να πείσουμε το Θεό να μας γεμίσει, αλλά το να θέλουμε το Θεό τόσο, όσο να Τον αφήσουμε να μας γεμίσει εντελώς με το Πνεύμα Του. Ο μέσος Χριστιανός είναι τόσο ψυχρός και ικανοποιημένος με την κατάστασή του που δεν αφήνει κενό μέσα του για να το γεμίσει ο Θεός με το Πνεύμα και την δύναμή Του.

Όπως πολύ σωστά είπε κι ο Άλντους Χάξλεϋ, αν και πολέμιος του Χριστιανισμού: "Το ας έλθει (ελθέτω) η βασιλεία Σου, θα γίνει αφού πρώτα πεις 'ασ φύγει η δική μου βασιλεία'".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου