Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΗΤΑ...


"Το κάλεσμά σας," είχε πει ο Μάιστερ Έκχαρτ στους κληρικούς της εποχής του, "δε μπορεί να σας κάνει άγιους. Μπορείτε εσείς όμως να το κάνετε άγιο. »  
Άσχετα με το πόσο ταπεινό μπορεί να είναι το κάλεσμά σου, πάντα μπορείς να το αγιάσεις με την πιστότητά σου, το ηθος σου και το χαρακτηρα σου. Το κάλεσμα στη διακονία δεν είναι αυτό που θα σε κάνει αγιότερο, λες και το να είσαι εργάτης του Θεου θα σε έκανε ξαφνικά καλυτερο άνθρωπο. Είναι το αντίστροφο:Το κάλεσμα στη διακονία είναι είναι κάλεσμα προς έναν ΗΔΗ άγιο άνθρωπο που έχει αγιαστεί από κάτι άλλο που κάνει στη ζωη του.

Η σωστη σειρα είναι: ο Θεός αγιάζει έναν άνθρωπο μέσω της παιδείας Του και μετά τον καλεί στο έργο Του. Κι επειδη είναι δη άγιος, ο άνθρωπος κάνει και το έργο του αγιασμένο. Ο καθένας μας θα έπρεπε να ελέγχει τον εαυτό του ότι είναι ελευθερος από την αμαρτία και παραδομένος ολοκληρωτικά στο θέλημα του Θεου και γεμάτος από το Άγιο Πνευμα.

Έτσι δε θα γίνεις γνωστός από αυτό που κάνεις, αλλά από αυτό που είσαι. Θα είσαι πρωτα ένας δουλος του Θεου και υστερα οτιδηποτε άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου