Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΘΑΥΜΑ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΘΑΥΜΑ...


Πολλοί Χριστιανοί σήμερα αναρωτιούνται γιατί δεν βλέπουμε θαύματα που να γίνονται ανλάμεσά μας όπως αυτά που ακούγονται από τους παλαιότερους. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πιστεύω στην εμπορευματοποίηση των θαυμάτων.

"Θαύματα Α.Ε" να τα χαίρεστε.

"Θεραπείες ΕΠΕ", να τα χαίρεστε κι αυτά.

"Ευαγγελισμός Ο.Ε", "Οραματισμός και Σωτηρία ΕΠΕ" και άλλα τέτοια φαιδρά. Ευχαριστώ, δε θα πάρω...

Δυστυχώς κάπως έτσι έχουμε καταντήσει τις διακονίες και μετά απορούμε που ο Θεός δεν εργάζεται μαζί μας. Λες και μας είπε ο Θεός ότι θέλει αντί για σκηνή του μαρτυρίου να του φτιάξουμε σκηνή για τσίρκο! Λυπάμαι αλλά έχω σοβαρότατες αμφιβολίες για "θαύματα" που πρέπει να είναι οργανωμένα, που πρέπει να έχουν πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο και προώθηση χολυγουντιανού στυλ!

 Ο Θεός δεν είναι σε τέτοιες κινήσεις. Όμως με τον άνθρωπο της πίστης που μπορεί να πάει στην "έρημο" να πέσει στα γόνατα και - σαν τον Ηλία - να νηστέψει και να προσευχηθεί μέχρι να έλθει η απάντηση από τον ουρανό, ΝΑΙ ο Θεός είναι μαζί του! Ο κήρυκας που θα τολμήσει να στάθει ενάντια σ' αυτή τη λαίλαπα της ειδωλολατρίας και το κήρυγμά του ξέρει ότι θα του κοστίσει - και του κοπστίζει - ΝΑΙ ο Θεός είναι εκεί! Ο Χριστιανός που είναι διατεθειμένος να ευθυγραμίσεις τη ζωή του με το θέλημα του Θεού με όποιο κόστος, ΝΑΙ ο Θεός είναι μαζί του!

Ας αφήσουμε την επιθυμία για παρέλαση και εντυπωσιασμό, για "φρου-φρου κι αρώματα"  κι ας σηκώσουμε το σταυρό μας προκειμένου να δούμε το Χριστό να περπατάει μαζί μας πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου