Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ;


Η Εκκλησία αυτή την κρίσιμη ώρα χρειάζεται άντρες, όχι ποντίκια. Το σωστό είδος ανδρών. Αυτούς που είναι θαραλέοι, που δεν εκφοβίζονται από τις περιστάσεις, που δεν προσπαθούν να είναι αρεστοί σε όλους, που δεν εκβιάζονται από χρηματοδότες, που έχουν ήδη πεθάνει για τους πειρασμούς αυτού του κόσμου. Τέτοιοι άνδρες θα είναι ελεύθεροι από τις αδυναμίες που ελέγχουν τους  υπόλοιπους. Δε θα εξαναγκαστούν να κάνουν οτιδήποτε παρά μόνο αν αυτό προέρχεται από τον ουρανό και μιλάει στην καρδιά τους.

Αυτού του είδους η ελευθερία είναι απαραίτητη αν πρόκειται να  έχουμε προφήτες ξανά στους άμβωνές μας αντί για φερέφωνα. Όμως αυτοί οι άνδρες θα υπηρετούν το Θεό με καθαρή καρδιά, και με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Μπορεί να μη γίνονται κατανοητοί ή αποδεκτοί από το κύριο ρεύμα της θρησκευτικής υποκρισίας και τελμάτωσης που τους περιτριγυρίζει, όμως θα είναι αποτελεσματικοί αληθινά στο έργο του Θεού τους και το Πνεύμα Του φανερά θα αναπαύεται επάνω τους.

Δε θα παίρνουν αποφάσεις από φόβο προς τους άλλους, δε θα ακολουθούν κάποια πορεία για να ευχαριστήσουν οποιονδήποτε, δε θα δέχονται "φιλοδωρήματα" και οικονομικές δωρεές που σκοπό θα έχουν τη δέσμευσή τους, δε θα κάνουν τη λατρεία τους με τον τρόπο που συνηθίζεται προκειμένου να ακολουθήσουν και να τηρήσουν τις εθιμοτυπίες του όποιου δόγματος. Και - ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ -  δε θα επιτρέψουν στους εαυτούς τους να ελεγχθούν από την αγάπη της δημοσιότητας, ούτε από την επιθυμία να αποκτήσουν φήμη μεταξύ των ανθρώπων.

Τέτοιους θέλουμε αν πρόκειται να δούμε να αλλάζουν τα πράγματα και να μας επισκέπτεται ξανά η δύναμη του Θεού και η Παρουσία Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου