Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΟΥΧΙ ΔΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ….


Το πρόβλημά μας σήμερα είναι ότι έχουμε ξεπέσει στο επίπεδο να προσπαθούμε να αποδείξουμε την αλήθεια του Χριστιανισμού με φυσικές αποδείξεις του κόσμου τούτου. για παράδειγμα, λέμε: « Να ένας σπουδαίος πολιτικός, που πιστεύει στη Γραφή, άρα ο Χριστιανισμός είναι καλός. Να ένας επιχειρηματίας που έγινε ζάμπλουτος και πιστεύει στο Θεό. Άρα ο Χριστιανισμός φέρνει αποτελέσματα. Να ένας αθλητής που πήρε το χρυσό και είναι Χριστιανός. Άρα ο Χριστιανισμός ωφελεί και είναι αληθινός. »
Ή γράφουμε βιβλία που προσπαθούν να αποδείξουν το Χριστιανισμό μέσω των ανακαλύψεων της επιστήμης ή μιλάμε για επιστήμονες που πιστεύουν στο Θεό κι άρα ο Χριστιανισμός θα πρέπει να είναι σωστός και επιστημονικά αποδεκτός.
Όμως αδέλφια, βρισκόμαστε σε εντελώς λάθος δρόμο αν τα κάνουμε όλα αυτά. Γιατί αυτό δεν είναι ο τρόπος που η Καινή Διαθήκη μιλάει για το Χριστό. Ούτε οι επιτυχίες των ανθρώπων - όσο πιστοί κι αν είναι -  έχουν καμία σχέση με το κήρυγμα του ευαγγελίου. Όλα τα παραπάνω αποτελούν απλώς μια κακομοίρικη έκκληση προς το σαρκικό νου να πειστεί και να δεχτεί κάτι που μόνο το Πνεύμα του Θεού μπορεί να αποκαλύψει στο ανθρώπινο πνεύμα.
Μπορεί προς στιγμή να ικανοποιήσει τις διάνοιες των ανθρώπων ένα τέτοιο σκεπτικό, όμως σε βάθος χρόνου, θα αφήσει τις ψυχές τους κενές και ανικανοποίητες γιατί αυτό που χρειάζονται δεν είναι εξωτερικές ενδείξεις αλλά εσωτερικές αποδείξεις που παράγονται μόνο με την επίσκεψη του Αγίου Πνεύματος στις ζωές τους και την αποκάλυψη της αλήθειας του Χριστού στις καρδιές τους.
Αυτό πρέπει να κηρύττουμε: το Χριστό, τη δύναμή Του να σώζει μέσω του Σταυρού και της Ανάστασής Του, τη δωρεά του Αγίου Του Πνεύματος που μας δίνει αληθινή δύναμη ώστε να υπομένουμε και να ξεπερνάμε τους πειρασμούς, την αμαρτία και τις παγίδες του διαβόλου.
Οι ανθρώπινες επιτυχίες και ευλογίες του κόσμου αυτού, δεν αποτελούν καμία απόδειξη μιας και για κάθε « χριστιανική » ανθρώπινη επιτυχία σαν τις παραπάνω, υπάρχουν εκατό άλλες που επιτυγχάνονται από ανθρώπους του κόσμου. Και, ας σκεφτούμε, με ΠΟΙΑ δύναμη επιτυγχάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου