Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ...


Όταν προσευχόμαστε, καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι ο Θεός δε θ' αλλάξει τα αιώνια σχέδιά Του για χάρη κανενός ανθρώπου. Δε ν προσευχόμαστε προκειμένου να πείσουμε τον Θεό να αλλάξει γνώμη! Η προσευχή δεν είναι μια επίθεση στην απροθυμία του Θεού, ούτε μια προσπάθεια να επιτύχουμε μια παύση του θελήματός Του για χάρη μας ή για χάρη κάποιου άλλου. Η προσευχή δεν έχει σκοπό να επιτύχει να παρακάμψει το Θεό και να "κινήσει το βραχίονά Του".

Ο Θεός δεν αλλάζει άσχετα με το πόσο πολλοί άνθρωποι προσεύχονται ή π΄σο ειλικρινά προσεύχονται. Η αγάπη του Θεού θέλει το καλύτερο για μας και επιθυμεί να μας το δώσει με κάθε κόστος. Θα ανοίξει ποτάμια στην έρημο,  θα κάνει τα βράχια να τρέξουν νερό, θα στείλει έναν άγγελο για να ελευθερώσει έναν απόστολο από τη φυλακή, θα ταΐσει ένα ορφανοτροφείο, θ' ανοίξει μια χώρα που ήταν κλειστεή για το ευαγγέλιο.

Όλα αυτά και χιλιάδες άλλα θα κάνει ο Θεός απαντώντας την προσευχή μας αλλά μόνο επειδή αυτό ήταν εξαρχής το θέλημά Του! Δεν χρειάζεται κανείς να Τον πείσει. Το μ'οπνο που χρειάζεται ο προσευχόμενος είναι  να θέσει  τον εαυτό του στην ίδια ευθεία με το θέλημα του Θεού, ώστε ο Θεός να κάνει αυτό που εξαρχής σχεδίαζε να κάνει.

ΕΤΣΙ, Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΟ Ν' ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου