Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ


Κάθε νέα χρονιά είναι μια καινούρια αχαρτογράφητη θάλασσα. Κανένα πλοίο δεν την έχει ξαναπεράσει. Οι σοφότεροι των ανθρώπων δε μπορούν να μας πουν τι μπορεί να συναντήσουμε μπροστά μας σ' αυτό το ταξίδι. Οι εμπειρίες του παρελθόντως μπορεί να μας προσφέρουν μια γενική ιδέα για το τι μπορεί να περιμένουμε, αλλά το πού βρίσκεται κάθε ύφαλος ή πότε θα μας χτυπήσει αυτός ο θυλώδης άνεμος που λέγεται "Ευροκλύδων", κανείς δε μπορεί να το πει με σιγουριά.

 Και ίσως τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι Χριστιανοί να έχουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα της ανθρωπότητας. Γιατί ο κόσμος περιπλανάται σ' έναν ατέλειωτο ωκεανό και μόνο οι Χριστιανοί γνωρίζουν τη ρότα για το μοναδικό ασφαλές λιμάνι.

Όσο τα πράγματα ήταν καλά, οι Χριστιανοί αντιμετώπιζαν την κοροϊδία για τη Βίβλον που κοβαλούσαν και στην οποία πίστευαν και αναφέρονταν. Όμως τώρα ο κόσμος τους χρειάζετσι απελπισμένα και μαζί χρειάζονται και αυτή τη "μισητή" Βίβλο τους. Γιατί μέσα στη Βίβλο και μόνο σ' αυτήν, βρίσκεται κρυμμένος ο χάρτης που δείχνει το δρόμο γι' αυτό το ασφαλές λιμάνι.

Ο καιρός που οι Χριστιανοί έπρεπε να ζητούν ταπεινά συγγνώμη για την ενόχληση που προκαλούσαν με την παρουσία τους και τα πιστεύω τους, πέραε! Τώρα μπορούν να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου, όχι προσπαθώντας να ευαρεστήσουν, αλλά κηρύττοντας με θάρρος την αλήθεια του ευαγγελίου. Μπορούν πια να εισακουστούν όχι με το να συμβιβάζονται με τον κόσμο, αλλά με το να στέκονται σταθεροί κι ακλόνητοι στα πιστεύω απέναντι σ' ένα κόσμο που κλειδωνίζεται πάνω από το χείλος του γκρεμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου