Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΒΟΛΕΥΕΙ...


Τι θα πρέπει να σκέφτεται ο Κύριος για μας αν το έργο Του εξαρτάται από πόσο μας βολεύει να το κάνουμε; Η αλήθεια είναι ότι κάθε πρόοδος που κάνουμε στο έργο του Κυρίου και για χάρη Του γίνεται μόνο όταν ξεβολευόμαστε. Αν το έργο που κάνουμε δεν έχει σταυρό μέσα του, τότε δεν είναι έργο του Θεού καθόλου! αν έχουμε κατορθώσει να υποβιβάσουμε την πνευματικότητα σε κάτι απαλό και ξεκούραστο που δε μας κοστίζει τίποτε - καμία ενόχληση, κανένα ξεβόλεμα, καμία θυσία απολύτως - τότε να είστε σίγουροι, δεν πάμε πουθενά με το Θεό. Έχουμε απλά μείνει στάσιμοι με την ανάξια σκηνή μας στημένη μεταξύ της κοιλάδας και της κορυφής.

Είμαστε χλιαροί Χριστιανοί δυστυχώς!

Υπήρξε ποτέ σταυρός που να ήταν βολικός; Υπήρξε ποτέ βολικός τρόπος για να πεθάνει κανείς; Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει για κανένα τέτοιο και η κρίση δε θα είναι κάτι που θα μας βολέψει στο ελάχιστο! Κι όμως, ψάχνουμε για βόλεψη, νομίζοντας ότι μπορούμε να φτάσουμε στην κορφή του βουνού με ευκολία και χωρίς προβλήματα ή κίνδυνο προσωπικό!

Ξεχνάμε φαίνεται ότι οι ορειβάτες πάντοτε διακινδυνεύουν τη ζωή τους και πάντα προχωρούν προς την κορφή με κόστος την ευκολία και τη βόλεψή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου