Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

« ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ…"


Όταν θέλουν να ευλογηθούν οι άνθρωποι συνήθως προσπαθούν να "φτιαχτούν" ψυχολογικά - να νιώσουν καλά. Κάποιοι χρησιμοποιούν ομαδικές ασκήσεις γι' αυτό σκοπό - χωρούς, τραγούδια, γλέντια κλπ.
Το κακό είναι ότι έχουν περιπέσει και οι περισσότεροι Χριστιανοί σ' αυτή την παγίδα. Αυτό που χρειαζόμαστε όμως είναι λίγη παλιομοδιτική κοινή λογική (από Βιβλικής σκοπιάς). Είναι σίγουρο ότι 200 γαϊδούρια της Ελληνικής επικράτειας έχουν περισσότερη λογική από εμάς που δεχόμαστε κήρυκες που μας διδάσκουν αυτά που θέλουμε ν' ακούσουμε "γαργαλιζόμενοι την ακοήν". Γιατί αν νομίζουμε ότι θα λάβουμε την ευλογία του Θεού με άλλα μέσα από αυτά που υπάρχουν μέσα στη Γραφή, τους εαυτούς μας κοροϊδεύουμε.
Όταν ερχόμαστε σε κατάσταση να "φτιαχνόμαστε" από τη δυνατή μουσική, τις φωνές και τα τραγούδια και τους χωρούς, τα κηρύγματα-συνθήματα και άλλες μεθόδους που ανεβάζουν το συναίσθημα, αυτό δε θα μας κάνει καλό στα πραγματικά μας προβλήματα και θλίψεις. Θα είμαστε σαν κι αυτούς που παίρνουν ψυχοτρόπες ουσίες. Για λίγο πετάνε στα ουράνια, μετά όμως το πρόβλημα επιστρέφει χειρότερο και είσαι πιο κενός από πριν.
Αυτές οι πρακτικές δε θα μας κάνουν ν' αγαπήσουμε το Θεό ή τον πλησίον μας περισσότερο - μάλλον το αντίθετο θα γίνει. Δε θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε νικηφόρα και καρποφόρα τη ζωή μας πάνω στη γη.
Ο Κύριος μας έχει πει πώς γίνεται. Στον Ιωάννη λέει: "Όποιος έχει τις εντολές μου και τις τηρεί, αυτός είναι που με αγαπά." Θέλεις να μάθεις αν αγαπάς το Θεό; Κάνε αυτό που σου λέει. Το θέλημά του είναι να κάνεις όχι να χορεύεις. Θέλεις να λάβεις; Δώσε. Θέλεις να ευλογηθείς αληθινά; Ζήσε σαν χριστιανός. Αν δεν ξέρεις πώς δες μέσα στη Γραφή. Το θέλημα του Κυρίου είναι απλό και ξεκάθαρο. Αγάπα τον Θεό και αγάπα τον πλησίον σου. Ζήσε σύμφωνα με αυτό και θα δεις την ευλογία να πλημμυρίζει τη ζωή σου με τρόπους που ποτέ δε φαντάστηκες.
Υπάρχει και καιρός για χορό και τραγούδι, αλλά αυτή δεν είναι η μέθοδος για να ευλογηθείς.
Η μέθοδος για να ευλογηθείς αληθινά είναι να κάνεις το θέλημα του Κυρίου. "Και αι εντολαί αυτού βαρίαι δεν είναι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου