Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Να είστε Άγιοι


"Και ο Κύριος μίλησε στο Μωυσή και είπε: 'Μίλησε σ' όλη τη σύναξη των παιδιών του Ισραήλ και πες τους: 'Να είστε άγιοι, διότι Εγώ, ο Κύριος ο Θεός σας, είμαι άγιος.''" - Λευιτικό 19:1-2

Όποιος Χριστιανός έχει εξασκήσει τα πνευματικά του αισθητήρια στη διάκριση του καλού από το κακό, θα πρέπει να θλίβεται βαθιά στο θέαμα ζηλωτών που επιθυμούν να γεμίσουν με το Άγιο Πνεύμα, τη στιγμή που εξακολουθούν να ζουν σε μια κατάσταση ηθικής ελευθεριότητας ή ερωτοτροπούν με την αμαρτία. Κάτι τέτοιο είναι μια ηθική αντίθεση. Όποιος θέλει αληθινά να γεμίσει με το Άγιο Πνεύμα, θα πρέπει πρώτα να ελέγξει τον εαυτό του με ειλικρίνεια για κρυφές αμαρτίες. Και θα πρέπει με θάρρος να αποβάλλει από την καρδιά του ό,τι είναι αντίθετο με το χαρακτήρα του Θεού όπως αυτός αποκαλύπτεται στις Άγιες Γραφές.

Στη βάση της κάθε γνήσιας χριστιανικής εμπειρίας πρέπει να βρίσκεται μια αληθινή, ορθή, χριστιανική ηθική. Καμία διασκέδαση δεν ισχύει, καμιά απόλαυση δεν είναι νόμιμη ΑΝ (προσέξτε) επιτρέπει στη ζωή μας την ανηθικότητα ή την αμαρτία! Καμία ηθική παράβαση δε μπορεί να δικαιολογηθεί στο όνομα της οποιασδήποτε "ανώτερης" χριστιανικής εμπειρίας. Το να εκζητούμε υψηλες πνευματικές εμπειρίες ενώ ζούμε σε αμαρτία είναι το να ανοιγόμαστε στην πλάνη και τελικά στην κρίση του Θεού. Το "γίνεσθε άγιοι" δεν είναι απλά ένα σύνθημα που θα βάλουμε σε κορνίζα και θα το κρεμάσουμε στον τοίχο. Είναι μια σοβαρή εντολή του Θεού, του Κυρίου όλης της γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου