Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΣΗΣ...


Τελικά είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι συνέβη στην υγιή βιβλική διδασκαλία. Τι συνέβη στο κήρυγμα της μαθητείας και της καθημερινής προσπάθειας για πνευματικότητα. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα άνετα και εύκολα. Προσφέρουμε στον κόσμο μια χαλαρή τύπου Πολυάννας προσέγγιση που δε μοιάζει να 'χει ακούσει ποτέ της για αφιέρωση ολοκληρωτική στον Ένα και Μοναδικό που είναι ο Κύριος κι Σωτήρας μας.
Λυπάμαι που όλο και περισσότεροι χριστιανοί παρασύρονται σ εμια ομιχλώδη, αφάσια διδασκαλία που διδάσκει ότι ο καθένας που έχει "δεχτεί" το Χριστό, δεν έχει τίποτε άλλο να τον απασχολεί. Είναι καλά και όλα θα είναι καλά επειδή ο Χριστός θα επιστρέψει πριν δυσκολέψουν τα πράγματα. Και μετά όλοι μας θα φοράμε στέμματα και ο Θεός θα μας δώσει πόλεις για να κυβερνάμε.
Μόνο αφελείς τα πιστεύουν αυτά. Αν όντως ήταν έτσι τα πράγματα, τότε γιατί ο Κύριός μας ακολούθησε το δύσκολο μονοπάτι και κήρυξε τη δυσάρεστη διδασκαλία της αυταπάρνησης, της εγκράτειας και της αυτοθυσίας;
Πρέπει να προειδοποιήσουμε τους πιστούς ότι οι καλές μέρες πέρασαν και καλά θα κάνουμε να συμμαζευτούμε, να αγρυπνούμε και να προσευχόμαστε γιατί ο Χριστός δε θα έλθει να μας γλυτώσει από τα δύσκολα. Θα είναι μαζί μας να μας βοηθήσει, αλλά εμείς τώρα θα πρέπει να αποδείξουμε την πίστη και την πιστότητά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου