Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΗΣΥΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑΤΕ...


Πολλοί λίγοι από μας γνωρίζουν το μυστικό του να "εμβαπτίζουμε" τους εαυτούς μας στη σιωπή. Ήταν ένα μυστικό που ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός γνώριζε πολύ καλά. Πολλές φορές έπρεπε να διώξει τα πλήθη ώστε να μείνει μόνος και να προσευχηθεί. Εκεί θα έστρεφε τον Εαυτό Του  προς τον ουρανό και - πολλές φορές - για ολόκληρη τη νύχτα θα επικοινωνούσε με τον Ουράνιο Πατέρα Του.

Δυστυχώς η ανωριμότητά μας από την άλλη μεριά είναι φανερή σε όλο και περισσότερους. Νομίζουμε πως όσο περισσότερο θόρυβο κάνουμε, τόσο περισσότερο πνευματικοί θα είμαστε και αυτό μας κάνει χαρούμενους. Αλλίμονο, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα!

Δυστυχώς όλα τα σημεία της ανωριμότητας  είναι ανάμεσά μας. Και μάλιστα βλέπουμε να υπάρχει μια γενική απέχθεια στο να μένει κάποιος μόνος του και να ησυχάζει ενώπιον του Κυρίου αφήνοντάς Τον να μιλήσει. Εμείς θέλουμε όλο να μιλάμε. Εμείς θέλουμε όλο να ζητάμε. Εμείς θέλουμε όλο να καθοδηγούμε το Θεό μήπως και δεν ξέρει τι να κάνει.

Φοβόμαστε να ξεγυμνώσουμε τις ψυχές μας και να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στη Θεία Παρουσία. Λόγου φόβου; Λόγω ανασφάλειας; Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι ο Θεός γνωρίζει τις καρδιές μας, γνωρίζει τα πάντα. Και θέλει να μας θεραπεύσει ώστε να πάψουμε να παίζουμε θέατρο μπορστά Του.

Δε χρειάζεται να αποδείξουμε κάτι. Ο Θεός ξέρει ποιοι και τι είμαστε και είναι καιρός να το αποδεχτούμε κι εμείς για να μπορέσει να εργαστεί μαζί μας και να μας αλλάξει ώστε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Γι' αυτό ας ησυχάσουμε κι ας γνωρίσουμε ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο Θεός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου